Täydellinen makupari: Paulig Papua-New Guinea -kahvi ja chili-suklaacookie.
Keittokulma rustasi oman makuparinsa yhdelle Pauligin kahveista. Pitkällisen säätämisen jälkeen kahviksi valikoitui Papua-New Guinea ja sille askarreltiin kaveriksi tulinen suklaacookie. Chilit poimittiin omasta kasvihuoneesta, kuinkas muuten. Cookiesta tuli varsin onnistunut, poltetta voi jokainen chilipää säätää oman kestävyytensä mukaan. Pienen poltteen saa aikaan ohjeen mukaisella annostuksella, tujumpaa settiä kaipaava voi tuplata chilimäärän.
Jos tykkäät ohjeesta, käy pliis tykkäämässä meitä täällä.
Ainekset:
125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 muna
100 g vähintään 70 % tummaa suklaata
1-2 tuoretta chiliä
1/4 tl chilijauhetta
Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja jatka vatkaamista. Lisää chilijauheella terästetyt kuivat aineet. Sekoita lopuksi taikinaan pieneksi pilkotut suklaa sekä tuore chili. Leivo taikinasta noin 12 kpl pyöreitä keksejä. Paista 200 asteessa noin 8 min.
Cookieiden tulisuutta voi säädellä chililajikkeen ja -määrän avulla. Esimerkiksi kaksi palkoa hedelmäistä Hungarian Hot Cherryä antaa kekseille makean mausteisen vivahteen, mutta ei tee niistä liian tulisia.
3 kommenttia:
Aika nami ohje, pitää laittaa kokeiluun ja oikein mukavan tuntuinen blogi, ihme etten ole aikaisemmin eksynyt. Pitää laittaa lukuun. Mukavaa viikonloppua!
AIVAN TÖRKEEN HYVÄÄ! Nyt saa Juho piparia, kun näitä tekee avokille. Kiitos.
Kiitti Juho ja onnea piparin saantiin!!! -P-
Lähetä kommentti