perjantai 5. joulukuuta 2008

Ruiskasvisburger


Meillä on usein nälkä iltaisin ja pidämme myös aika paljon krapulasafkasta joten tulee tehtyä kaikkea suht epäterveellistä iltapaa. No mutta tämä kuitenkin on aika ravitseva ja vähärasvainen vaihtoehto, mutta ehdottoman hyvää. Syödään tietenkin käsin vaikka sotkua sillä keinolla riittää. Itse olen elämäni aikana vääntänyt burgereita tuhansia kappaleita ja perehtynyt niiden tekoon muutenkin, joten jos johonkin sapuskaan kokemusta riittää niin se on tämä.

Aineksia listattuna:
Reissari
Kananmuna
Salsaa (oma suosikki santa marian garlic salsa medium)
BBQ kastiketta ( www.hisandhers.fi sivulta löytyy aivan mahtavaa pain is good merkkistä kastiketta)
Salaattia
Tomaatti
Juustoa. Emmental on oikein hyvää, mutta esim. savujuustokin toimii todella hyvin.
Pihvi (meillä kasvispihvi, mutta muutkin käy)

Kaivappa esiin paistinpannu ja laita siihen pieni nokare rasvaa lämpeämään. Samaan aikaan laitat myös reissarin molemmat puoliskot leivänpaahtimeen. Leivänpaahtimessa saa lähes saman efektin aikaan kuin ravintoloiden hyvissä paahtimissa. Paista pannulla muna ja lisää sihen pippuria ja suolaa. Lämmitä samalla valitsemasi pihvi. Kun muna on melkein valmis niin laita pannulle pari siivua tomaattia jotta saat niihin lämpimän pinnan. Samalla kannattaa laittaa juusto lämpiämään lähes valmiin munan päälle.

Tässä vaiheessa leipä ponkaisee ylös paahtimesta ja on valmiina käytettäväksi. Laita reissarin pohja lautaselle, sivele siihen bbq-soosia ruokalusikallinen, laita seuraavaksi salaatin siivu, muna, juusto ja pihvi. Lopuksi vielä noukit pannulta lämpimät tomaatit ja laitat ne pihvin päälle salsan kanssa. Enää kansi päälle ja burgeri on valmis.

Jostain syystä salsa ja bbq käy tosi hyvin yhteen ja paistettu muna ruisleivän kanssa kruunaa kokonaisuuden. Tuo bbq-kastike on muutenkin noussut meillä yhdeksi keittiön suosikeista. Sain kehitettyä siitä myös hyvän bbq-chili-majoneesin jonka reseptin voin kirjoitella joskus kun saan kirjattua maustemäärät ylös.

-Pauli-

Ei kommentteja: