tiistai 30. joulukuuta 2008

Kevätrulla-kokeilu


Mietin jonkun aikaa, että mitenkähän kevätrullia voisi tehdä itse. Nehän ovat tosi hyviä ravintolassa alkupalana, mutta tuntuvat aina loppuvan kesken... Käytiin ennen joulua Vii Voanissa eli ehkä Suomen parhaassa thai-ruokakaupassa ja sieltä löytyi riisipaperia plus kevätrullamaustetta. Siispä kokeilemaan!

Täytteeksi laitettiin punakaalia, salottisipulia, porkkanaa, riisinuudeleita ja tuota kevätrullamaustetta, joka oli kyllä aika mitätöntä. Ensi kerralla varmaan täytyy maustaa itse. Täytteet oli vähän kaikkea mitä kaapistä löytyy -henkeen, hyviä täytteitä olisi noiden lisäksi cashew-pähkinät, idut, sienet, kiinankaali... Vaihtoehtoja kyllä riittää.

Ensin freesattiin kasvikset ja sekoitettiin mauste. Sen jälkeen kasteltiin riisipaperi kunnolla vedellä voitelemalla, täytteet siihen ja rullattiin tiiviiksi rullaksi. Myöhemmin luin keittokirjasta, että rullia kannattaisi laittaa kaksi päällekkäin. Ensi kerralla niin, koska nyt yksi ohut rulla tarttui kiinni joka paikkaan ja meinasi ratketa. Suhteellisen helpot nuo rullat kuitenkin olivat tehdä.
Rullaamisen jälkeen uppopaistettiin rasvassa joku sellainen vajaa 5 minuuttia, että ehtivät saada vähän väriä pintaan. Sen jälkeen valumaan talouspaperin päälle.

Kevätrullat tarjoillaan hyvän sweet chili -kastikkeen kanssa. Koska tässä tehtiin rullat ihan ruoaksi eikä alkupalaksi, niin kaverina on niin ikään Vii Voanista ostetulla maustekastikkeella maustettuja nuudeleita.

.riikkis

Suklaa-cookies


Näihin kekseihin löysin reseptin googlettamalla ja mun mielestä tämä on paras cookies-resepti, mitä olen löytänyt. Ei ehkä kevein mutta maukkain.

125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 muna
130 g tummaa suklaata

Vatkaa voi ja sokerit ensin pehmeäksi ja lisää tämän jälkeen muna. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa että taikinasta tulee hiukan kuohkea. Lisää tämän jälkeen jauhot joihin on sekoitettu sooda ja sekoita nämä taikinaan lastaa apuna käyttäen. Lopuksi lisää vielä pieneksi pilkottu suklaa. Nostele takina leivinpaperille isoiksi keoiksi. Taikinasta tulee 12 reilua kekoa ja ainakin meidän uunissa ei mahdu kuin kuusi kekoa pellille. Uuniin lämpöä 200 astetta ja paistoaika 8-10 min. Valmiiden keksien halkaisia on n. 15 cm. Mielestäni keksit on parhaimmillaan vasta seuravana päivänä, mutta vaimon mielestä ne on hyviä silloin kun suklaa on vielä hiukan sulaa. Kannattaa siis jättää muutama maistiaisiksi seuraavallekkin päivälle.

-Pauli-

Intialainen leipäjuustokastike


Tänää tuli tehtyä tämmöinen intialaistyyppinen kastike leipäjuustosta. Resepti on ihan omaa tuotantoa ja sai alkunsa muutama viikko sitten kun mietin että mitä tekisi ruuaksi ja kaapista sattui löytymään leipäjuusto. Kastike on tosi ruokaisa ja sopii hyvin riisin tai kuskuksen kanssa. Annos riittää 2-3 henkilölle.

Ostoslista:
1 dl ruokakermaa
250 g leipäjuustoa
1 punasipuli
5 herkkusientä
1 rkl mild curry paste
4 rkl tomaattipyrettä
pippuria
suolaa
1-2 rkl kuivattuja yrttejä

Pistä pannulle oliiviöjyyn paistumaan isoksi pilkottu sipuli ja viipaloidut sienet. Niiden lähes kypsyttyä lisää tomaattipyre, kerma ja mausteet. Itse käytin yrtteinä basilika-ruohosipulisekoitusta ja lisäsin sekaan vielä ruokalusikallisen salsaa kun sattui kaapista löytymään. Anna kastikkeen hautua ja maustua muutama minuutti ennen kuin lisäät kuutioidun leipäjuuston. Hauduta vielä tämän jälkeen 5 min että juusto kunnolla lämpeää. Tämä siis näin helppoa ja yksinkertaista ja mielestäni vielä erittäin hyvää.

-Pauli-

maanantai 22. joulukuuta 2008

Kasvissamosat

Tykkään intialaisesta ruoasta niin paljon, etten varmaan ikinä voisi saada siitä yliannostusta. Olen aina reissussakin vinkumassa intialaiseen syömään. Tallinnassa hyvää intialaista löytyy Elevant-nimisestä ravintolasta. Suomessa en ole yhtä hyvään törmännytkään.

Jotenkin oma kynnys intialaisen tekemiseen on ollut aina korkealla. Viime aikoina olen kokeillut muutamaa juttua ja mausteiden kanssa on vielä vähän opettelemista, mutta kyllä kokkaukset alkavat ehkä vähitellen maistua siltä mitä pitääkin. Kasvissamosien ohje on Marianne Kiskolan keittokirjasta Kasvisruokia Aasiasta. Ihan käyttökelpinen kirja muuten!

Taikina:
1 1/2 dl venhäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 rkl margariinia
4 rkl vettä

Jauhot, leivinjauhe ja suola sekaisin, margariini nypitään sekaan. Lopuksi lisätään vesi ja sekoitetaan taikinaksi.

Täyte:
3 kypsää perunaa
1 dl pakasteherneitä
1 dl maissia
1 salottisipuli
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua kuminaa
2 rkl tuoretta korianterisilppua (minä käytin maustejauhetta)
2 rkl tuoretta minttusilppua
1 sitruunan mehu
noin 1 tl suolaa

plus öljyä uppopaistamiseen. Minä tosin voitelin samosat öljyllä ja paistoin uunissa 220 asteessa noin 10 min. Eivät ne tietenkään olleet saman veroisia kuin uppopaistetut... Ehkä ensi kerralla viis veisaan terveysnäkökulmista ja uppopaistan.

Täyte tehdään ihan vaan soseuttamalla perunat ja sekoittamalla mausteet ja muut kasvikset sekaan. Taikinasta leivotaan noin kymmenen pyörylää, jotka täytetään ja painellaan kiinni. Tai siis oikeaoppisesti näin: Kauli taikinapalat ohuiksi levyiksi. Halkaise levyt keskeltä, kostuta reunat vedellä ja taita kartioiksi. Täytä kartiot täytteellä, kostuta kannen reunat ja paina kiinni. No, minä putosin jo ihan alkumetreillä ja tein samosat kuten pasteijatkin.

Loput minttu ja korianteri kannattaa hyödyntää kastikkeeseen, koska ilman sitä samosat maistuvat vähän kuivilta. Hyvä kastike tulee yrteistä, valkosipulista ja turkkilaisesta jugurtista eli partaäijästä. Jugurtti on joo vähän rasvaista, mutta toimii tällaisissa kylmissä kastikkeissa mainiosti. Vähän suolaa sekaan ja jos haluaa kurkkuraitamaista, niin voi tietenkin raastaa vähän kurkkuakin sekaan.

Taikina on ihmeen helppo kaulita, eikä jää kiinni yhtään mihinkään. Tosin puuta oleva ruokapöytä tuli rasvattua samalla, mutta mitäpä siitä. Laiskempi pääsee samaan lopputulokseen ostamalla kaupasta valmista filotaikinaa. Löytyy pakastealtaasta. Jopa Hämeenlinnan Prismasta.

Täytettä tulee muuten tuolla ohjeella melkoinen satsi, minä en ainakaan saanut siitä mahtumaan samosien sisälle kuin puolet. Eli taikinaa voi tehdä tuplasti vai vaihtoehtoisesti täytettä vähemmän. Hyvä idea on myös hyödyntää valmis täyte kasvispihvien pohjaksi. Mutta se onkin sitten toinen resepti se.

.riikkis

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Maustevaraston täydennystä

Oltiin viikonloppuna Helsingissä Raskasta joulua -keikalla. Majoituttiin Kaisan luona Kalliossa (kiitti Kaisa!) ja suunnattiin sunnuntaiaamuna täydentämään maustevarastoja. Kallion etniset kaupat ei olleet mulle mitenkään tuttuja ennestään, mutta Vii Voan nousi kyllä ehdottomaksi suosikiksi! Tällainen pikkukaupungin asukki oli ihan fiiliksissä siellä! Ihan mahtavat valikoimat tuoreita yrttejä, kasviksia ja hedelmiä ja vieläpä kohtuullisen hintaisina. Pakasteenakin sai vaikka mitä. Jouduttiin ikävä kyllä täydentämään lähinnä vaan maustevarastoja, kun joulunpyhät pakkaa päälle ja ollaan menossa melkein koko ajan.

Tuli ostettua nuudeleita, pappadumeja, riisipaperia kevätkääryleitä varten, intialaista currytahnaa, kookos-galangal-kastiketta, tuoretta sitruunaruohoa, kokonaista kardemummaa plus erilaisia maustekastikkeita. Jos näistä nyt hetken kokkaisi. Kookos-maapähkinäkastiketta ei etsinnöistä huolimatta löytynyt. Ostettiin sellaista kesällä Bangkokin kentältä ja se toimi ihan mahdottoman hyvin leivitettyjen katkarapujen dippinä.

Alla kaksi kuvaa jääkaapista. Vaikka siellä ei olisi mitään syötävää, se on kuitenkin aina täynnä. Joku on näemmä villiintynyt kaiken maailman kastikkeista ja tahnoista. Esimerkiksi bbq-kastiketta täytyy olla ehdottomasti kolmea eri laatua. Jos jostain syystä tulee ruokakriisi ja me ei päästä kotoa mihinkään, niin mausteet ei ainakaan lopu ensimmäisenä, hehe.


.riikkis

Punajuuripasta


Punajuuret olivat tosi pitkään mulle ihan ehdoton ei. Punajuurista tuli aina mieleen rosolli, enkä ole koskaan erityisemmin pitänyt siitä(kään) jouluruoasta. Mutsi on tosin tehnyt parina jouluna tosi hyvää punajuurisalaattia, ja siitä se ajatus punajuuriruoasta taisikin lähteä. Ja oikeastaan tämänkin pastan idean sain mutsin kokkailuista. Eli kiitos vaan!

Ohje on sovellettu netistä löytyneistä punajuuripastoista. Tämä on tosi helppo ja eniten aikaa menee punajuurten raastamiseen. Muuten on valmista ihan hetkessä.

3-4 punajuurta
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
ruokakerma
puolikas pala auraa
vähän vettä
mustapippuria, suolaa, basilikaa

pastaa

Ensin raastetaan punajuuret karkeaksi raasteeksi. Pilkottu sipuli ja valkosipuli freesataan pannulla ja lisätään punajuuriraaste. Annetaan kypsyä hetki. Lisätään ruokakerma ja tarvittaessa vähän vettä ja annetaan hautua sellaiset 10 min. Lopuksi sekaan mausteet ja aura ja annetaan vielä hautua hetkinen. Keitetään pasta ja kas, ruoka onkin valmista.

.riikkis

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Teetä, kiitos!

Minähän en tähän ikään mennessä ole oppinut juomaa kahvia. Se on kertakaikkiaan omituista suuren osan ihmisiä mielestä. Monta vuotta sain vastata toistuvasti kysymykseen "oletko jo oppinut juomaan kahvia?". Kieltävä vastaus herätti kummastusta ja kaapista kaivettiin se Liptonin keltainen teepussi esiin. Nykyisin kukaan ei enää kysy. Ehkä 30-vuotta on joku rajapyykki, ettei sen jälkeen enää vaan voi oppia?

Sekin on jännä, että teepussit ovat ihan ookoo suurimmassa osassa kahviloita. Mutta mikä meteli siitä tulisi, jos joku kahvila tarjoaisi vain pikakahvia! Koska pussiteehän on aivan sama asia kuin pikakahvi. Ei kovin hyvä, mutta nopea ratkaisu. Jopa yksin asuessani minun oletettiin omistavan kahvinkeitin vieraita varten. Ja olihan minulla. Mutta kuinka monella on ihan vain vierasvaraksi teenhaudutusvälineet?

Paras teevesi tulee hellalla keittämällä. Jyväskylästä muutettuani vesipannu jäi työttömäksi, koska sitä ei vaan voi käyttää tästä asunnosta löytyvällä keraamisella liedellä. Jos vaikka seuraavassa kodissa olisi puuhella? Oman teepannun sain mummolta, koska hänellä ei ollut sille enää käyttöä. Olin tietenkin aivan hurjan innoissani!

Veden keittämisen jälkeen tee haudutetaan. Vihreä vähän pidempään kuin musta. Teepannu on minusta paras hauduttamiseen. Eva Solon lasinen teepannukin toimii, mutta siinä on kevyt hifistelyn maku. Tee ehkä kuitenkin kaipaa aika perinteiset valmistusmenetelmät, sanoisin.

Parhaat teet löytyvät ehdottomasti pienistä teekaupoista. Markettien valikoimat ovat usein aika tylsiä. Meidän nurkilla on sellainen kasarihenkinen pieni teekauppa (puhviverhot ja kaikki!), josta löytyy aika hyvät valikoimat kaikkia yleisimpiä merkkejä. Esimerkiksi Forsmanin kirsikkatee ja kaneli-omenatee ovat mainioita. Robertsin teetä en ole löytänyt pitkään aikaan mistään, harmi. Niissäkin on hyviä sekoituksia.

Yksi ihan suosikkiteeni on Indiskan Chai-tee. Kyseinen kauppa myy nyt myös toista laatua, mangolla maustettua vihreää teetä. Sekin on hyvää.

Tällä hetkellä keittiöstä löytyvät mustat teet. Kobbs:in teetä saa vain Ruotsista (hmm, löytyisköhän muuten ikeasta?) ja siinä on kyllä mainioita makuja. Moskovan valot on sellainen ihan perusaamiaistee ja Lazy days puolestaan uusi ja hyvä tuttavuus.

Vihreän teen vähän tylsä valikoima. Lampun henki maistuu liiaksi mintulle (eli purkalle), mutta Citrus seikkailu on hauska tuttavuus. Valkoinen ruusutee vaatii vähän totuttelua. Paratiisi -niminen vihreä tee taitaa hävitä meillä nopeimmin purkistaan, se on jotenkin niin hyvän hedelmäinen.

.riikkis

torstai 11. joulukuuta 2008

Sushia keittokulman tapaan

Mä en tykkää sushista oli ensimmäinen ajatus kun tähän hommaan lähdin. Ajatus koko ruuasta oli raaka kala. Yök. No sitten kuitenkin yksi tuttavapariskunta sai meidät houkuteltua sushi-iltaa luokseen viettämään, eikä se sitten niin pahaa ollutkaan. Vaikuttko tähän sake, valkoviini, punaviini vai joku muu, niin siitä en sano mitään.

Joka tapauksessa kyseisen illan vuoksi päädyimme mekin ostamaan kaupasta aineksia sushin tekoon ja tässä sitten tuleekin meidän luomukset.


Mitäs kaikkea sitten tähän tavitsikaan:
Nori merilevälevyjä
Sushiriisiä. Puuroriisikin kuulemma käy
Soijakastiketta. Ostettiin vähäsuolaista ja se olikin tosi hyvää
Valkoviinietikkaa

Täytteeksi:
Savulohta
Porkkanaa
Kurkkua
Chilitonnikalaa
Avokadoa
Kypsiä broilerinfilesuikaleita. Leikkasin ne filepihvistä.

Mausteeksi:
Wasabitahnaa
Inkiväärisuikaleita. Löydettiin semmoista sushi-inkivääriä.

En aio tarkemmin selittää sapuskan teko-ohjeita mutta muutamat vinkit tähän kuitenkin kerron. Oma salaisuutemme on oikeat täytteet. On ihan fiksua laittaa semmoisia täytteitä mistä itsekkin oikeesti pitää.

Sushiriisi keitetään ohjeen mukaan, mutta hyvän maun salaisuus on siihen sekoitettavassa liemessä. Kun keitin 2dl raakaa riisiä, niin siihen kiehautin pannulla liemen jossa oli 2rkl soijakastiketta, 2rkl valkoviinietikkaa ja ripaus pippuria. Tämän sitten sekoittelin siihen valmiiseen riisiin ja hyvää tuli.

Täytteitä laitetaan kaikkia oman maun mukaan, mutta kuitenkin siinä määrin että onnistuu vielä sushirullan niistä pyöräyttämään. Täytteet kannattaa leikata semmoiseen dippitikkumuotoon. Meillä oli joka rullassa 2-3 täytettä. Esim. lohi, porkkana ja avokado. Avokadoista kannattaa katsoa että ovat todellakin kypsiä. Semmoinen kova avokado ei kovin hyvälle maistu. Porkkanatikut paistoin pannulla oliiviöljyssä semmoisiksi puolipehmeiksi ja maustoin niitä hiukan suolalla ja pippurilla.

Kun sitten syömme valmiit sushirullan palaset niin laitamme niiden päälle hiukan wasabitahnaa, pienen siivun inkivääriä ja dippaamme palaset vähäsuolaisessa soijakastikkeessa. Juomana tykkäämme käyttää valkoviiniä, mutta lämmin sakekin käy.

-Pauli-

maanantai 8. joulukuuta 2008

Feta-rucolaleipä



Mulla on kauhea himo kaikenlaisiin täytettyihin leipävirityksiin. Vaikka tuo leipätaikinan kanssa puljaaminen onkin vähän sellaista, että ensin menee hermot ja sitten sitä taikinaa löytyy pöydältä vielä viikon päästä, niin aika kultaa muistot ja säännöllisesti tulee testattua uusia ohjeita. Tämän leivän idea on poimittu mainiosta blogista pastanjauhantaa.blogspot.com, mutta raaka-aineita on vähän muuteltu oman inspiraation ja jääkaapin sisällön mukaan.

Leipätaikina:

350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

Ensin tehdään siis taikina ja kohotetaan kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen taikina taputellaan tai jos hifistellään niin kaulitaan pellin kokoiseksi. Voidellaan oliiviöljyllä. Toiselle puoliskolle levitetään reilusti fetaa, silputtua rucolaa ja basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Päälle mustapippuria ja suolaa myllystä. Lopuksi lätty taitetaan kahtia, eli täyttämätön puoli tulee katoksi täytetyn puolen päälle.

Taas kohotetaan puolisen tuntia. Paistetaan uunissa 180 astetta noin 20 min. Jos on aloittanut tekemään tätä nälkäisenä, niin tässä vaiheessa onkin jo hermo vähän kireällä. Aikaa menee nimittäin kohotuksineen ja paistoineen kaikkineen pari tuntia. Mutta on kyllä ajan ja vaivan arvoinen lätty!

.riikkis

perjantai 5. joulukuuta 2008

Ruiskasvisburger


Meillä on usein nälkä iltaisin ja pidämme myös aika paljon krapulasafkasta joten tulee tehtyä kaikkea suht epäterveellistä iltapaa. No mutta tämä kuitenkin on aika ravitseva ja vähärasvainen vaihtoehto, mutta ehdottoman hyvää. Syödään tietenkin käsin vaikka sotkua sillä keinolla riittää. Itse olen elämäni aikana vääntänyt burgereita tuhansia kappaleita ja perehtynyt niiden tekoon muutenkin, joten jos johonkin sapuskaan kokemusta riittää niin se on tämä.

Aineksia listattuna:
Reissari
Kananmuna
Salsaa (oma suosikki santa marian garlic salsa medium)
BBQ kastiketta ( www.hisandhers.fi sivulta löytyy aivan mahtavaa pain is good merkkistä kastiketta)
Salaattia
Tomaatti
Juustoa. Emmental on oikein hyvää, mutta esim. savujuustokin toimii todella hyvin.
Pihvi (meillä kasvispihvi, mutta muutkin käy)

Kaivappa esiin paistinpannu ja laita siihen pieni nokare rasvaa lämpeämään. Samaan aikaan laitat myös reissarin molemmat puoliskot leivänpaahtimeen. Leivänpaahtimessa saa lähes saman efektin aikaan kuin ravintoloiden hyvissä paahtimissa. Paista pannulla muna ja lisää sihen pippuria ja suolaa. Lämmitä samalla valitsemasi pihvi. Kun muna on melkein valmis niin laita pannulle pari siivua tomaattia jotta saat niihin lämpimän pinnan. Samalla kannattaa laittaa juusto lämpiämään lähes valmiin munan päälle.

Tässä vaiheessa leipä ponkaisee ylös paahtimesta ja on valmiina käytettäväksi. Laita reissarin pohja lautaselle, sivele siihen bbq-soosia ruokalusikallinen, laita seuraavaksi salaatin siivu, muna, juusto ja pihvi. Lopuksi vielä noukit pannulta lämpimät tomaatit ja laitat ne pihvin päälle salsan kanssa. Enää kansi päälle ja burgeri on valmis.

Jostain syystä salsa ja bbq käy tosi hyvin yhteen ja paistettu muna ruisleivän kanssa kruunaa kokonaisuuden. Tuo bbq-kastike on muutenkin noussut meillä yhdeksi keittiön suosikeista. Sain kehitettyä siitä myös hyvän bbq-chili-majoneesin jonka reseptin voin kirjoitella joskus kun saan kirjattua maustemäärät ylös.

-Pauli-

torstai 4. joulukuuta 2008

Ruokamuistoja reissuilta


Tällä mätöllä käynnistyy festariaamu aika vaivatta, vaikka edellinen ilta olisikin vähän venähtänyt. Friteerattua juustoa, ranskalaisia ja tartar-kastiketta lähiravintolassa Budapestissä Szigetin aikaan.

Pizzaslaissit Barcelonassa. Pizza on vähän sellainen takuuruoka, vaikka se ei olisi kovin ihmeellistä niin se on kuitenkin ihan ookoo. Toisin kuin vaikka pasta.


Perusmättö pienellä Gili Menon saarella Indonesiassa. Hintaa muistaakseni euron verran ja kyllä tällä nälkä lähti.


Pizzakissat Indonesian Gili Trawanganilla. Kun antoi säälistä yhdelle kissalle palasen pizzan reunaa, niin paikalle ilmestyi toinen, kolmas, neljäs ja viides. Syöminen tapahtuikin suhteellisen painostavassa tuijotustunnelmassa...


Berliinissä aamiaiset olivat jotakin aivan mahtavaa! Iso aamiaislautanen oli täynnä juustoja, hedelmiä ja muita herkkuja. Tällaisen tankkaamisen jälkeen jaksoi hengailla alkuiltaan saakka.


Leivitettyjä herkkusieniä Prahassa! 2,5 euron annos oli todellakin hintansa arvoinen!



Prahasta löytyy ihana meksikolainen ravintola Amigos, jonka laaja lista aiheuttaa valinnanvaikeutta. Kesällä käytössä on keltasävyinen terassi takapihalla. Viikon reissulla tuli poikettua muutamaan otteeseen meksikolaisella lounaalla plus mansikkamargaritalla...


Viikon autoreissu Norjassa ja ruoka oli sekä pahaa, että aivan hirvittävän hintaista! Lounaspasta saattoi maksaa hyvinkin 15 € ja raaka-aineet olivat kaikki säilykkeitä. Koska ravintoloita oli hyvin harvassa, trangia maksoi kevyesti hintansa takaisin viikossa.


Lehmä taitaa olla eksoottisin eläin, mihin olen ravintolan sisällä törmännyt. Lehmän läsnäolo oli henkilökunnalle ihan jees, kunnes eläin keksi raaka-aineet ja alkoi kurotella keittiön puolelle. Silloin se houkuteltiin ruoalla ulkopuolelle.

Paikasta toiseen reissatessa matkapäivät voivat olla tosi raskaita. Kentältä ei välttämättä saa kuin mehua (näin vaikkapa Intiassa) ja odotusajat voivat olla suomalaiseen täsmällisyyteen tottuneelle melkoisia. Tämä hotellin huonepalvelusta tilattu annos maistui keskiyöllä aivan taivaalliselta. Kasvissamosat ja -pakorat taisi olla homman nimi.

.riikkis