sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Sushia, osa kaksiJoskus harvoin tulee sellaisia vieraita, joille on ihan supervaikea keksiä tarjottavaa. Yleensä nämä tyypit on sellaisia, jotka on jo kokkailleet kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kuten vanhempani. Heitä on miltei mahdoton yllättää ruoalla. Nyt onnistuttiin sushilla, jota mutsi ei ollut maistanut koskaan ja isän kokemukset rajoittuivat Japanissa testattuun ihan aidosta raa´asta kalasta valmistettuun perinneruokaa. Luvattiin tehdä länkkäriversio ilman kalansilmiä sun muita kummallisuuksia.

Nori-arkin päälle tuli riisin lisäksi seuraavanlaisia täytteitä:

avokado-porkkana-ruohosipuli
katkarapu-tuorejuusto-kurkku
lohi-avokado-ruohosipuli
kana-porkkana-ruohosipuli

Tuorejuuston käyttäminen bongattiin Ruokasuosikit: sushi -nimisestä keittokirjasta, jossa esitellään aika länsimaisia sushi-versioita. Vai miltä kuulostavat majoneesi, munakas, rucola ja pesto? Kirjassa on kuitenkin paljon hyviä ideoita ja tuo ruohosipuli-tuorejuusto toimi mun mielestä oikein hyvin sushissa.

Sakea ei ollut, koska sakenhakija oli omien sanojensa mukaan lannistunut sakeasta lumipyrystä. Ei se mitään, aika pahaahan tuo kyseinen juoma onkin. Valkkari sai luvan hoitaa saman asian.

.riikkis

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Nam!