sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sunnuntain päänräjäytys: mansikkabrita


Jos kaverin kolmekymppisten jälkeisen aamun sukulaisvierailu ei muuten tarjoa tarpeeksi haastetta, niin kannattaa ehdottomasti alkaa väsäämään elämänsä ensimmäistä brita-kakkua. Ohje saa kaiken kuulostamaan ihan superhelpolta, mutta marengin tekeminen elämänsä ensimmäistä kertaa hieman eilisen oloisena ei ole ehkä maailman paras idea. Siinä sai Paulikin pienet valitukset, kun erotteli kananmunat sen verran huonosti.

Lopputulos onnistui kaikesta huolimatta ja olihan se aivan valtavan hyvää. Minä en oikein tykkää rahkasta, joten korvasin täytteen rahkapurkin purkilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Ei kyllä vaahtoutunut kamalan hyvin ainakaan kuohukerman sekaan heitettynä, eli ehkä ensi kerralla kannattaa vaahdottaa erikseen ja sitten vaan yhdistää?

Ohje löytyy tästä ja vieläpä erittäin seikkaperäisenä. Maku-lehdellä on kyllä hyväksi havaittuja reseptejä. Meillehän tulee molemmat, sekä Glorian ruoka ja viini että Maku ja täytyy myöntää, että jälkimmäisen hieman käytännönläheisemmät ohjeet on useammin kokeilussa.

.riikkis

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ihanan näköistä! mun on ihan ihan pakko tulla pian kylään, ja sitten tehdään kyllä tuollaista!!

-K