lauantai 11. heinäkuuta 2009

Perussettiä: kasvislasse


Kasvislasagne on sellainen perusruoka, mutta läheskään aina siitä ei tule kovin erikoista. Monenlaisia ohjeita on testattu ja viritelty, mutta usein lasse jää vähän kuivaksi. Lauantaina homma meni kuitenkin nappiin paremmin kuin hyvin. Ehkä parasta koskaan tekemääni lasagnea.

Ainekset:

munakoiso
punasipuli
kolme isoa herkkusientä
puoli purkkia punaista pestoa
täysjyvä-lasagnelevyjä
juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, chiliä

Munakoiso siivutetaan ja itketetään vartin verran (lue: siivujen päälle ripotellaan suolaa ja annetaan olla vartin verran, kunnes suola pyyhitään pois). Kasvikset kuutioidaan ja freesataan pannulla oliiviöljyssä. Sekaan lisätään vähän suolaa, mustapippuria ja chilijauhetta. Lopuksi puoli purkkia punaista pestoa.

Tomaattikastike:

purkki tomaattimurskaa (Mutti on parasta)
kolme tomaattia kuutioituna
kourallinen tuoretta basilikaa ja timjamia
kolme valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

Kasarissa kuumennetaan loraus oliiviöljyä ja puristetaan valkosipulinkynnet sekaan. Freesataan hetki ja sen jälkeen lisätään loput aineet. Tomaattikastike saa hautua pienellä lämmöllä koko muiden valmisteluiden ajan, eli vajaat puoli tuntia.

Valkokastike:

50g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
pari desiä juustoraastetta

Vehnäjauhot kaadetaan sulaneen margariinin sekaan ja ruskistetaan hetki. Lisätään maito ja odotetaan että kiehahtaa ja paksuuntuu. Lopuksi sekaan lisätään juustoraaste.

Vuoan pohjalle kaadetaan ensin valkokastiketta niin, että pohja peittyy. Seuraavaksi laitetaan kerros lasarnelevyjä. Levyjen päälle tomaattikastiketta ja kasvispaistosta. Sen jälkeen taas levyt, tomaattikastike ja kasvispaistos ja levyt. Loppu valkokastike kaadetaan viimeisen levykerroksen päälle ja ripotellaan vielä juustoraastetta. Paistetaan 200 asteessa uunista riippuen noin 45 min. Meidän nykyuunilla taisi mennä tunnin verran. Vanhaa kiertoilmauunia kaiholla muistellen...

.riikkis

Ei kommentteja: