maanantai 4. toukokuuta 2009

Paulin reggae-kakku


Vapuksi piti tehdä tuommoinen pieni kakkukokeilu. Aluksi oli tarkoitus käyttää agar-agarjauhetta, mutta sillä kakun koostumukseksi tuli hiukan jauhoinen, niin siirryin perinteiseen liivatteeseen.

Kakkuhan on "hiukan" alkoholipitoinen koska siihen tuli jonkin verran absint -nimistä alkomaholia. Reggae nimitys tuli sitten kakun tuottamasta hyvästä fiiliksestä sekä kakun väristä.

Ainekset:
26 liivatelehteä
3dl keltaista mehua
3dl aniksen makuista absinttia
vihreää elintarvikeväriä
200g mansikoita
2 dl sokeria
sitruunamehutiivistettä

Kakku tehdään n. 1,5 l vetoiseen vuokaan. Ensin tehdään keltainen mehukerros niin että sekoitetaan mehuun muutama lusikallinen sitruunamehua ja perään 8kpl liivatelehtiä liivatteen käyttöohjeen mukaan. Itse sekoitin liotetut lehdet puoleen desiin kuumaa vettä.

Seuraava kerros tehdään viinasta (meidän tapauksessa absinttia) ja lisätään siihen 1 dl sokeria sekä 2 tl elintarvikeväriä. Sokerin liukeneminen kestää muutaman tunnin kun välillä sekoittelee. Liivatetta tulee samoin kuin ensimmäiseenkin kerrokseen. Huomioitahan että jokaisen kerroksen pitää hyytyä ainakin 8 tuntia ennen seuraavan kerroksen tekoa.

Viimeinen kerros on tehty mansikoista jotka murskasin blenderissä lopun sokerin kera. Mansikat oli pakastemansikoita jotka sulatin ennen käyttöä. Viimeisenkiin kerrokseen lisäsin sitruunaa jotta peittäisi viinan makua. Hyydyttämien samoin kuin edellisissä kerroksissa.

Kakusta tuli oikein hyvää ja se lähti vuoastakin aika helposti. Kakku oli täysin leikattavaa, kuten alemmasta kuvasta näkyy. Maku oli aika hyvä, mutta rakenne kyllä alkoholiksi erikoisen makuista. Toimiva kakku kuitenkin oli koska kaikilla taisi olla hauskaa ja meno loppuillasta sen mukainen.

-Pauli-

4 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Täähän on villi kaakku! Oon aina kammonnut hyytelöityä alkoholia mut toistaseks oon törmänny vaan shotteihin ja kuutioihin, tässä on asennetta niin paljon että ehkä jo pelosta maistaisin :-D

P kirjoitti...

Kiitti ylimuulille kommentista! Villi, todellakin! Kannattaa maistaa ja ehkä jopa väsätä piknikkievääksi, vaikka kaikessa hyydyttämisessä meinaa järki mennäkin :D

Anni kirjoitti...

Mä oon yleensä laittanut aina viinahyytelöön paljon enemmän liivatetta kuin mitä pussin kyljessä neuvotaan. Eli tässäkin vois kokeilla tuohon viinakerrokseen vähän enemmän liivatetta kuin muihin, niin hyytyis varmaan nopeemmin. Ja kermavaahto on tietty aina viinahyytelön hyvä kaveri, menee alas paljon nopeammin.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli hyytelön kyytipoikana aurajuustodippiä. Alkoi kyllä olemaan jo aika HC-kamaa. Pitääkin kokeilla ens kerralla tota kermavaahtoa.

Liivatetta tuli 1,5 kertainen määrä paketin ohjeeseen verrattuna ja se riitti ihan hyvin. Oli meinaan kakku ainakin riittävän kiinteetä.

Pauli