maanantai 18. toukokuuta 2009

Suosikki-intialaista: Palak paneer


Kokkailin tänään taas pitkästä aikaa intialaista. Sehän on ehdoton ruokasuosikkini, mutta jotenkin en silti onnistu makujen kanssa koskaan täydellisesti. Nyt oltiin kuitenkin jo aika lähellä, kiitos hyvän maustearsenaalin. Ohjetta on sovellettu Marianne Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, mutta leipäjuuston käyttäminen oikean paneer-juuston tilalla taisi tulla ihan omasta päästä.

Ainekset:

kaksi pussia pakastepinaattia (tuorekin käy tottakai, oliskohan vajaa pussillinen sitä?)
paketti leipäjuustoa

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl jeeraa
1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl garam masalaa
pari kierrosta suolaa myllystä
3/4 dl kermaa

Plus basmatiriisiä paketin ohjeen mukaan.

Ensin kuoritaan ja silputaan sipulit ja valkosipuli. Pannulla kuumennetaan voita tai öljyä ja sekaan heitetään jeera, chili ja jauhetut korianterin siemenet (ellei sellaisia löydy, niin voi käyttää jauhettua korianteria) sekä sipulisilppu ja valkosipulit. Kuullotetaan hetkinen ja lisätään tomaattipyre ja loput mausteet. Sen jälkeen lisätään pinaatti ja jätetään hautumaan noin viideksi minuutiksi.


Hauduttelun jälkeen pannulle kipataan kuutioitu leipäjuusto ja lorautetaan kerma sekaan. Annetaan hautua miedolla lämmöllä noin 10 min. Toimii parhaiten riisin kanssa ja tietenkin jos on oikein viitseliäällä päällä, niin voihan kaveriksi leipoa vaikka naan-leipääkin. Sopii niin kuin kuvioon.

Valmis ruoka on vähän rumaa, mutta oikein hyvää. Leipäjuuston tilalla kuuluisi siis käyttää intialaista paneer-juustoa, mutta sitä on käytännössä mahdotonta saada pääkaupungin ulkopuolelta. Juustoa voisi tehdä (kuulemma) helposti itsekin, mutta minulla se on aina tyssännyt kiireeseen ja tarvittavan varustuksen puutteeseen. Mutta ehkä vielä jonakin päivänä...

.riikkis

Ja kiitos muuten Turun suunnalle kiitoksista! Onhan se nyt tosi mukavaa, jos on oikein lukijoitakin :)

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Mun pitää tulla näyttää sulle miten se saamarin juusto tehdään! :DD

P kirjoitti...

No niin ilmeisesti pitää :D
Mutta mä oon kyllä lukenut kaiken maailman kuvallisia ohjeita sen valmistuksesta ja meinasin ehkä testata vielä tässä kesällä. Olen oikeasti suunnitellut juuston valmistamista noin kymmenen vuotta...