sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Blinejä lohella ja smetanalla



Nyt kun lehdet on täynnä bliniohjeita ja kaikkien ravintoloidenkin listat niitä pullistelee, niin piti sitten meidänkin kokeilla. Ohjeita haettiin vähän joka paikasta ja lopulta päädyttiin hesarin ohjeeseen, jota emme kuitenkaan täysin noudattaneet. Blinit paistoimme pikkulettupannulla, kun blinipannua ei kaapista löydy. Tätä blini-ohjetta voin suositella, mutta täytteitä pitää vielä kehitellä.

Blinit, n. 16 pikkuletun kokoista

3 dl maitoa
½ tl kuivahiivaa
1,25 dl tattarijauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
ripaus sokeria
2 munaa
suolaa
2 rkl juoksevaa margariinia

Sekoita jauhot, sokeri ja hiiva kulhossa johon lisäät n. 40 asteisen maidon. Turvota taikinaa tunti ja lisää sen jälkeen loput ainekset. Paista blinit samalla tavalla kuin letut, mutta tee hiukan paksumpia.

Me syötiin blinit savulohen ja smetanan kanssa ja se oli todella hyvää. Teimme lisäksi tartarkastikkeen hesarin ohjeen mukaan mutta se ei ollut kovinkaan hyvää. Pitää joskus koittaa jollain muulla reseptillä koska idea vaikutti hyvältä. Hesarin reseptiin tuli majoneesia, suolakurkkua, tuorekurkkua, sipulia ja mausteet.

Joka tapauksessa blinit oli hyviä ja teemme varmasti uudelleenkin. Seuraavalle kerralle pitää vaan kehitellä hyvät uudet täytteet.

-Pauli-

Ei kommentteja: