perjantai 30. tammikuuta 2009

Tonnikalapihvit thai-voilla ja uunijuureksia


Tonnikalapihvit on ollut semmoinen raaka-aine mitä on pitänyt kokeilla jo useita kertoja mutta ei ole oikein uskaltanut. Ne on tuntuneet jotenkin liian eksoottislta ja vaikeilta. Nyt tuli kuitenkin tuokin harhaluulo osoitettua vääräksi. Pihvit paistoin todella kuumalla pannulla, kuten pastanjauhajatkin opasti. Heiltä tuli myös huippuhyvän thai-maustevoin ohje. Ainoa ero ohjeeseen oli että käytin kevätsipulin tilalla salottisipulia. Voita pidin jääkaapissa kolme tuntia ennen käyttöä.

Pihvien paistossa on tosiaan syytä huomioida että pannu on riittävän kuuma. Käytin pakastepihvejä ja sulatin niitä tunnin vaikka paketissa käskettiin vain puoli tuntia. Mielestäni tuo tuntikaan ei riittänyt vaan ensi kerralla sulatan niin kauan että ovat kokonaan sulia. Näin saa pihvin keskustan helpommin jätettyä raaemmaksi kuin jäisessä pihvissä. Seuraavaksi kokeilen myös pihvien marinoimista.

Annokseen tehtiin lisukkeeksi myös uunijuureksia. Eli sipulia ja kaksi porkkanaa. Näihin sulatin kattilassa reilun ruokalusikallisen voita ja lähes saman verran hunajaa. Sekoitin hunaja-voiseoksen juureksiin ja maustoin suolalla ja pippurilla. Uunissa ne olivat 30 min 180 asteessa.

Ruoka oli tosi hyvää ja peittosi monet ravintola-annokset. Laskettiin että viinin kanssa meni rahaa joku 12e ja vastaavasta setistä olisi ravintolassa tullut laskua 70 euroa, joten kyllä kotona voi tehdä luxusta halvalla.

-Pauli-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tsiisus ku vaikuttaa hyvältä!