lauantai 21. helmikuuta 2009

Hernetäytteiset perunapihvit

Kävin tänään viikonlopun ruokia suunnitellessa ryöstöretkellä mainiossa Bella Vanillassa ja löysin hauskalta kuulostavan perunapihvien ohjeen. Tässäkin enemmän on vähemmän, pienistä raaka-aineista tuli hyvä lopputulos. Jos pihvit tuntuvat kepoiselta ruoalta, niin niitähän voi paistaa vaikkapa intiahenkeen marinoidun kalan lisäkkeeksi. Alkuperäistä ohjetta tuli muuteltua lähinnä kurkkuraidan osalta.

Perunapihveihin (3 kpl) tarvitaan:

kolme isoa keitettyä perunaa
40g pakasteherneitä
pari reilua ripausta korianterijauhetta, chilijauhetta ja jeeraa
1,5 rkl sitruunamehua
suolaa
1 rkl tuoretta korianteria
maizenaa
öljyä paistamiseen

Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Muussaa ne haarukalla mössöksi. Laita herneet ja mausteet pannulle ja anna hautua muutaman minuutin. Painele paistaessa vähän mössöksi. Tee perunataikinasta kuusi lättyä. Laita kolmen lätyn päälle hernetäytettä ja taputtele niille lätyt kansiksi. Paina reunat umpeen ja pyöritä maizenassa. Paista pannulla pari minuuttia per puoli.

Korianterilla maustettu kurkkuraita

1,5 dl maustamatonta jugurttia (partaäijä toimii hyvin!)
reilu 5 cm kurkkua raastettuna
tuoretta korianteria silputtuna
1 tl jeeraa
puoli tl chilijauhetta
suolaa ja pippuria

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista siitä neste pois. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita raita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.

.riikkis

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot pihvit olet tehnyt! :D

P kirjoitti...

Ettei vaan johtuisi hyvästä ohjeesta ;)

.riikkis