maanantai 16. maaliskuuta 2009

Indonesiahenkinen nuudeliwokki



Maanantaina tein tuommoisen viiden hengen annoksen wokkia. Wokkia on tullut tehtyä ennenkin mutta nyt jotenkin onnistui todella hyvin. Wokkiin tarttee aika paljon aineksia, mutta tekeminen on helppoa kun vaan jaksaa pilkkoa.

1 vihreä chili
3 valkosipulinkynttä
3 salottisipulia
1 porkkana
5 herkkusientä
3 munaa
1 pieni kiinankaali
3 kerää porkkananuudeleita
1 rkl kalakastiketta
suolaa
mustapippuria
kourallinen cashewpähkinoitä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
3 rkl maustettua wokkikastiketta tai 2 rkl soijakastiketta
250g katkarapuja

Homma alkaa pähkinöiden paahtamisella ja nuudeleiden keittämisellä. Paahdetut pähkinät sivuun ja sitten wokin tekoon. Pilko chili ja valkosipulit todella pieneksi ja pistä hetkeksi wokkipannuun reiluun öljymäärään paistumaan. Lisää pilkotut sipulit ja porkkanat. Paista hetki ja lisää herkkusienet. Kun kasvikset on lähes kypsiä niin lisää kolme munaa, joiden rakenteen olet rikkonut jo valmiiksi vaikka lasissa. Sekoita ja munat wokin sekaan ja lisää pilkottu kiinankaali ja mausteet. Paista ja sekoittele hetki, kunnes lisäät kypsät nuudelit ja pähkinät. Kun wokki on lähes valmis, lisää vielä sulat katkaravut ja sekoita ne wokkiin.

Pannu pöytään ja syömään. Me ollaan ostettu Indonesiasta makeaa soijakastiketta ja chilikastiketta, joita sielläkin käytettiin pöytämausteena. Lisäillään sitten niitä jos ei ole valmiiksi tarpeeksi tulista. Ensi kerralla koitan tehdä perinteisen thaimaalaisen pad thai -wokin tai sitten soijasuikalewokin. Pad thaihin olisi kyllä semmoinen hyvän oloinen kastike valmiina.

-Pauli-

Ei kommentteja: