perjantai 6. maaliskuuta 2009

Sitruunainen katkarapurisotto


Tuli tehtyä tämmöinen risotto kaapissa valmiina olevista aineksista ja hyvää tuli. Usein risottoon olisi hyvä lisätä valkkaria mutta tämä ei sitä kaipaa. Oli myös hyvää vaihtelua, kun oli jo pari päivää syönyt soijamakaroonilaatikkoa.

3 dl risottoriisiä
2 porkkanaa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
250g katkarapuja
2,5 dl parmesanraastetta
kourallinen basilikaa
puoli kourallista sitruunamelissaa
2 rkl teryakikastiketta
suolaa
pippuria
1 sitruunan raastettu kuori
oliiviöljyä

Risoton tekeminen on hiukan pitkäveteistä ja monimutkaisen kuuloista hommaa, mutta ei kannata välittää siitä. Oikeesti se käy nopeasti ja helposti vaikka ohjeet kuulostaakin pitkiltä.
Suikaloi porkkanat pieniksi ja paista ne pannulla öljyssä kypsiksi, suolalla ja pippurilla maustaen. Valmiit suikaleet siirrät sivuun. Seuraavaksi paistat silputun sipulin pehmeäksi puristetun valkosipulin kanssa runsaassa öljyssä.

Sipulin ollessa kypsää lisää riisit sekaan ja kuullota kiiltäväksi n. 3 min ajan. Lisää teryakikastike ja 1 dl kuumaa vettä (esim vedenkeittimestä). Anna veden imeytyä kokonaan kunnes lisäät taas uudelleen kuumaa vettä ja annat sen imeytyä riisiin. Jatka veden lisäämistä samalla tavalla niin kauan kunnes riisi on kypsää.

Riisin kypsyttyä lisää pannuun valmiit porkkanat, silputut yrtit ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita ainekset sekaisin ja lisää vielä lopuksi parmesanraaste sekä sulatetut katkaravut. Lisää vielä pippuria ja suolaa jos siltä tuntuu. Suolaa tuskin tarvitsee, mutta pippuria tämä yleensä kaipaa. Näin risotto on valmis ja sopii hyvin pääruuaksi tai vaikka vain lisukkeeksi, on muuten hyvää ja raikasta.

-Pauli-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mainio resepti, risotosta tuli raikkaan sitruunainen. Parmesanin puuttuessa laitoin valkoviiniä ja ripauksen suolaa, toimii näinkin. Ja mikä parasta, maistui todella hyvin jälkikasvullekin :)