sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Papu-fetajuustosalaatti

Tämän päivän vieraille piti keksiä gluteenitonta tarjottavaa, eikä se ole ollenkaan niin hankalaa kuin helposti kuvittelee. Suunniteltu kääretorttu jäi kyllä leipomatta ja nappasin pakastealtaasta dajm-kakun, mutta ruokaisaa salaattia sain aikaiseksi tehdä. Ohje on muistaakseni jostakin Yhteishyvän ruokaliitteestä, olisikohan ollut viime kesältä.

Salaatin ainekset:

jääsalaattipuska
rasia kirsikkatomaatteja
purkki fetajuustokuutioita
salottisipuli
purkki valkoisia papuja
noin desi cashew-pähkinöitä

Ensin paahdetaan pähkinät pannulla. Eli pähkinät pannulle ja käännellään kunnes ovat saaneet vähän väriä. Tähän ei siis tarvita mitään öljyä tai muuta. Sillä välin kun pähkinät jäähtyvät huudellaan pavuista tomaattikastike pois, revitään salaatti, pilkotaan tomaatit ja sipuli ja sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Lopuksi päälle kaadetaan kastike ja ripotellaan pähkinät.

Kastike:

kolme lorausta oliiviöljyä
loraus balsamicoa
loraus sitruunamehua
valkosipulinkynsi
mustapippuria

Ainekset sekaisin ja kaadetaan salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

.riikkis

Ei kommentteja: