sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Soijarouhetacot afterski-henkeenOltiin perjantaina porukalla sappeessa laskemassa ja hyvän laskupäivän jälkeenhän ei voi muuta kuin viettää afterskitä. Siihen tarvittiin sauna, olutta, mustikkakiisseliä ja sapuskaa. Sapuskan piti olla helppo ja semmoinen joka olisi kaikkien makuun edes suunnilleen. Joten päädyimme tacoihin ja salaattiin.

Tacot:
1,5 pkt mini taco tubseja n. 20 kpl
1 pss taco spice mix, smoked chili & garlic 35g
1 tl salsa de chile chipotle kastiketta
3 dl tummaa soijarouhetta
1 prk salsaa
1 pss punainen emmental juustoraaste 150g
5 tomaattia
1 prk guacamole dippiä

Tacojen teko aloitettiin keittämällä soijarouhe 7 dl:ssa vettä tacomausteseoksen kanssa. Keitin sitä n. 10 min ja sen jälkeen paistoin vielä pannulla ainakin 5 min ja lisäsin siihen chipotlekastikkeen. Tacokuorien pohjalle laitoin ensin ruokalusikallisen salsaa ja päälle 2 rkl soijarouhetta. Sen jälkeen 175 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi. Muut ainekset laitoimme pöytään esille josta kaikki saivat lisäillä niitä mielensä mukaan. Tomaatit pilkottiin aika pieniksi. Kattauksestakin tuli hieno kun oli useita kulhoja pöydässä.

Salaatin teko aloitettiin kastikkeella:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
liraus sitruunamehua
1 puristettu valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria

Salaatti:
1 pss jäävuorisalattia
1/3 hunajameloni
200g fetaa
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
valmiin salaatin päälle kastike

Ruokaa tuli niin paljon että riitti hyvin viidelle nälkäiselle ja itse sain vielä seuraavana päivänä kolme tacoa iltapalaksi. Soijarouheen tilallehan voi laittaa jauhelihaa. 600g on varmaan aika vastaava määrä. Meistä kun yksi oli kasvissyöjä niin tyydyimme rasvattomaan soijarouheeseen.

-Pauli-

Ei kommentteja: