keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Kolmen juuston kesäkurpitsat


Tuli hiukan huono kuva kun tästä ei oikein kokonaisuus selviä. No mutta kuvassa on siis lasinen vuoka, jonka pohjalle on laitettu 10 kappaletta sentin paksuisia kesäkurpitsaviipaleita ja niiden päälle täytteet. Ja näistä tuli todella hyvää, mutta mikäs ruoka ei hyvää olisi jos siihen laittaa riittävästi juustoa. Oikeestaan koko sapuskan idea lähti jälleen kerran siitä, mitä kaapista sattuu löytymään ja juuston jämiä siellä oli.

1 kesäkurpitsa
2 herkkusientä
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 tomaatti
1 rkl salsaa
vuohenjuusto-ruohosipuli tuorejuustoa
aurajuustoa
parmesaania
1 rkl tomaattipyrettä
chipotlekastiketta
suolaa
pippuria

Leikkaa kesäkurpitsa sentin paksuisiksi viipaleiksi ja koverra niitä hiukan toiselta puolelta, jotta täytteet pysyy niissä paremmin. Tämän jälkeen voit asetella ne vuokaan. Seuraavaksi pilko sienet, sipuli ja valkosipuli pieneksi ja laita ne pannulle paistumaan. Mausta lähes kypsät kasvikset tomaattipyreellä, salsalla, chipotlella, suolalla ja pippurilla. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa raa'at, täyttämättömät kurpitsat uuniin vuokansa kanssa. 175 astetta ja 7 minuuttia.

Kun kurpitsat on kypsyneet sen 7 min niin voit ottaa ne uunista ja aloittaa täyttämisen. Ensin koverrettu kohta täyteen tuorejuustoa ja sen päälle pannulla tehty sörsseli. Sitten pieneksi pilkottu tomaatti, parmesanlastuja ja aurajuustoa. Takaisin uuniin n. 12 minuutiksi ja valmista on.

Me syötiin tätä kermaperunoiden kanssa kun niitäkin oli edelliseltä päivältä jäänyt, joten näin saatiin kunnon annokset. Kävisivät varmaan hyvin riisinkin kanssa, jos tekisi riisille vaikka jonkun hyvän jugurttikastikkeen. Näin taas tällä kertaa....

-Pauli-

Ei kommentteja: