perjantai 13. maaliskuuta 2009

Papuburritot



Tänään oli vuorossa viikonloppuruokaa, eli papuburritot. Tai no mun kappaleissa oli myös kanaa, mutta sitähän on helppo lisätä mihin vaan. Tämä on semmoinen ruoka millä tulee usein herkuteltua samaan tapaan kuin tortilloilla. Ohjeella tulee 6-8 burittoa täytteen määrästä riippuen ja siitä jatkaako niitä kanalla.

8 kpl tortillalättyjä
1 suippopaprika
1 punasipuli
1 tlk valkopapuja tomaattikastikkeessa
1 tlk cheddarjuustokastiketta
maustamiseen:
suolaa
pippuria
2 rkl salsaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl chippotle kastiketta
valkosipulin kynsi
3/4 vihreä chiliä
ripaus punaistachilitahnaa

Maustamisen voi hoitaa helpoiten laittamalla 1 dl salsaa, suolaa ja pippuria, mutta itse tein nyt tuolla yllä olevalla reseptillä.


Pilko sipuli ja paprika suikaleiksi. Paista ne pannulla puristetun valkosipulin ja chilin kanssa. Lisää loppuvaiheessa pavut joista on tomaattikastike valutettu pois. Mausta lopuilla mausteilla ja anna hautua hetki. Jos teet salsalla niin lisää se heti papujen jälkeen ja unohda muut mausteet. Varsinkaan chiliä ei silloin kaipaa lisää. Jos haluat lisätä niihin kanaa kuten omaan annokseeni lisäsin niin nyt on hyvä hetki paistaa kanasuikaleet. Marinadissa tai ilman. Mistä itse tykkäät.

Laita seosta 4 rkl jokaisen tortillan keskelle riviin ja kääri torillat rullalle. Rullat uuniin 175 asteeseen ensiksi 4 minuutiksi, jonka jälkeen laitetaan juustokastike päälle ja takaisin uuniin 2 minuutiksi. Jos on isompi porukka niin juustokastikkeen voi lämmittä vesihauteessa tai mikrossa ja laittaa kulhossa esille pöytään mistä kukin laittaa sitä haluamansa määrän.

Näin tänään.... janyt jälkkäriksi hyvä olut.

-Pauli-

Ei kommentteja: