sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Sunnuntaipannukakut Leivintuvassa


Meillä on ollut jo pidempään hauska tapa käydä sunnuntairetkellä laamakahvilassa, oikeasti siis Kahvila Leivintuvassa Pekolassa eli Hattulassa. Paikka on aivan täydellinen aurinkoisina kesä- tai syyspäivinä, kun kahvilan pihalle tuodaan pitkät puiset pöydät. Näin talvella kahvittelu tapahtuu itse leivintuvassa, joka mahtaa olla ainakin sata vuotta vanha.

Kahvilasta löytyy aivan mainioita pannukakkuja, pannukahvia, haudutettua teetä ja Laitilan limppareita. Minun vakkari on pannukakku omenahillolla ja kermavaahdolla, Pauli suosii vaniljajätskitäytettä. Laitilan Lemona -limppari on suora paluu lapsuuden lauantai-iltoihin ja saunanjälkeisfiilikseen, kun juotiin pienistä lasipulloista Palmaa. Miksihän muuten Hartwall ei enää valmista tuota mahtavaa limsaa, mikä todellakin hakkaa kaiken maailman pepsimaxit mennen tullen?

Leivintuvassa aika todellakin pysähtyy. Liian kiireellä sinne ei kannata lähteä, sillä palvelu on aika hidasta... Mutta mihin sitä sunnuntai-iltapäivänä nyt voisi kiire ollakaan? Bonuksena samalta tilalta löytyy valikoima alpakoita, joita voi käydä ihmettelemässä aidan takaa. Maissi-mäyräkoira työnsi kerran naamansa aidanraosta ja sai ison nuolaisun ystävälliseltä alpakkapojalta.

Hinnat ovat varsin kohtuulliset, kahden henkilön pannukakut, kahvi ja limppari maksavat 12 €.



.riikkis

Ei kommentteja: