sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Inkiväärimuffinssit


Minä en voi sietää sanaa muffini. Mikä ihmeen muffini? Kuulostaa pelottavasti paitulilta. Se on muffinssi ja sillä hyvä. Kuten on aina ollutkin, ainakin ennen kuin trendikkäitä muffineja alettiin tehdä kaikissa naistenlehdissä.

Tämä ohje on jo useaan kertaan täälläkin lainatusta Kiskola&Miettusen kirjasta HOT chiliä ja muita mauste-elämyksiä. Kirja on kyllä osoittautunut hyväksi ostokseksi.

Ainekset:

4 dl vehnäjauhoja tai riisijauhoja
1 1/2 dl raakaruokosokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
50 g raastettua tummaa suklaata
1/2 dl raastettua tuoretta inkivääriä (korvasin 2 tl inkivääritahnaa)
1 kpl rouhittua tähtianista (ei löytynyt kaapista, laitoin sen sijaan 1 tl kanelia)
1 muna
3 dl maitoa tai riisimaitoa
2 rkl voisulaa

Ensin sekoitetaan kuivat ainekset ja lisätään sekaan raastettu suklaa. Toisessa kulhossa sekoitetaan muna, maito ja voisula. Ohje käskee vatkata hetken, mutta sähkövatkainta tämä ei ainakaan tarvitse. Seokset yhdistetään ja sekoitetaan taikinaksi. Jaetaan muffinssivuokiin ja paistetaan 175 asteessa noin 20 min. Taikinasta tulee noin 8 muffinssia.

Raakaruokosokeri on muuten tosi toimiva tällaisissa leivontajutuissa. Itselle se oli ihan uusi tuttavuus, mutta tuossa HOT -kirjassa sitä käytetään monessa ohjeessa. Tein yhtenä iltana makeannälän iskiessä ihan peruskauralastutkin sillä ja hyvät tuli.

.riikkis

Ei kommentteja: