maanantai 16. maaliskuuta 2009

Superleipä tonnikalasta


On tullut tehtyä tänne lohi-ciabatta joskus aikaisemmin. Tämä on melkein sama leipä, mutta nyt tonnikalapihvistä. Ensin pitäisi sulattaa tonnikalapihvit, ellei ole sattunut kalatiskiltä ostamaan valmiiksi sulatettuja pihvejä. Suomesta kun ei täysin tuoretta pihviä saa. Sulaneeseen tonnikalaan hieroin hiukan pippuria, suolaa ja chipotlekastiketta. Pihvi sai marinoitua jonkin aikaa ennen paistamista. Ainakin sen mitä uuni lämpiää. Pihvistä tulee hyvä kun paistaa sen riittävän kuumalla parilapannulla. Jos vielä onnistuu saamaan kypsäksi vain kerran kääntämällä, niin aina vaan parempi.

Uunissa lämmitetään paistovalmis ciabattaleipä. Meitä kun oli kaksi, niin käytettiin vaan puoliksi jaettu pohja ja jätettiin kannet aamiaiselle. Ensin lämpimälle leivälle levitin garlic-salsaa ja sen päälle salaattia. Salaatin päälle lämmin paistettu muna, juusto ja tonnikalapihvi. Juusto on hyvä laittaa tuohon lämpimien raaka-aineiden väliin, jotta sulaa sopivasti. Me laitoimme vielä tomaattia, punasipulia ja marinoituja valkosipulinkynsiä.

Leipä riitti hyvin pääruuaksi ja voihan siihen tehdä lisäksi vielä ranskalaisia, jos epäilee ruuan riittävyyttä.

-Pauli-

Ei kommentteja: