sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Porkkanakakku -aika retroa!

Lapsena mutsi teki maailman parasta porkkanakakkua! Silloin leivottiin muutenkin sellaisia helppoja perusjuttuja kuten mokkapaloja, eikä mitään helvetinmoisia säätökakkuja. Porkkanakakku on kyllä ihan superhelppo ja hyvä. Ja sen voi jopa uskotella olevan terveellinen, koska porkkanaraastetta tulee niin paljon! Lapsena päällinen tehtiin aina sulatejuustosta, mutta mun mielestä tuorejuustosta tulee parempi.

Pohja tehdään näin:

4-5 munaa
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
6 dl porkkanaraastetta
1 dl sulatettua margariinia

Ja täytteeseen:

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa (vaikka Creme Bonjour)
reilu puoli purkkia tomusokeria
noin puoli desiä sulatettua margariinia

Hommahan menee niin yksinkertaisesti, että ensin vatkataan munat ja sokeri ja sitten lisätään vuorotellen loput aineet. Taikina levitetään syvälle pellille leivinpaperin päälle. Meillä paistui 150 asteisessa kiertoilmauunissa jonkun 40 min. Tavallisessa uunissa varmaankin jonkun verran pidempään. Jäähtyneen pohjan päälle levitetään täyte (kaikki ainekset vaan sekaisin). Lopuksi päälle ripotellaan jotain koristetta. Kuvan kakku on tietenkin saanut inspiraationsa uuden vuoden juhlista.

.riikkis

Ei kommentteja: