keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Talvinen couscoussalaatti


Salaattiainekset ovat talvella masentavan huonoja ja kalliita. Tomaatitkin, pahimmillaan melkein kuusi euroa kilolta ja maistuvat puulta. Jonkun tutkimuksen mukaan ulkomaalaiset tomaatit olisivat ekologisempia kuin kotimaiset (kasvihuoneen lämmittäminen on isompi paha kuin kuljettaminen), mutta raakoina poimitut tuontitomaatit ovat kyllä erityisen pahoja. Ja ainakin muutama talvi takaperin espanjalaisten tomaatinviljelijöiden työolot ja torjunta-aineiden käyttö olivat erityisen tapetilla.

Kuitenkin, tässä salaatissa ei ole tuoretta tomaattia. Muutenkin mennään aika pitkään muulla kuin tuoretavaralla. Toimii silti.

Ainekset:

jääsalaattia
kurkkua
keltaista paprikaa
avokadoa
aurinkokuivattua tomaattia
artisokkaa (ellei pihistele, niin kannattaa sijoittaa öljyyn säilöttyyn versioon)
cashew-pähkinöitä
vuohenjuustoa
couscousta

Couscous keitetään ohjeen mukaan. Pähkinät ja vuohenjuusto käytetään pannulla. Muuten aineet vain sekaisin. Kastikkeeksi riittää mun mielestä ihan vaan oliiviöljy ja pari kierrosta mustapippurimyllystä.

.riikkis

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meen oo koskaan vielä ymmärtänyt mite ihmiset innostuu tuosta vuohenjuustosta. Aina kun olen koittanut päästä sisälle sen syvempään olemukseen, on totuus ollut karuakin julmempaa. Ei mee makuhermoista läpi, ei vaan mene.

P kirjoitti...

Niin, makuasioitahan nuo! Vuohenjuusto taitaa sopia vahvojen juustojen ystävälle kaikista parhaiten. Oman kokemuksen mukaan maistaminen kannattaa aloittaa ruoan seassa olevasta vuohenjuustosta. Mutta ellei maistu, niin onneksi juustoja löytyy paljon muitakin :). Tässäkin vuohenjuuston voi aivan hyvin korvata vaikka fetalla.

.riikkis