sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Uunibataatti ja wasabi-lohi


Tänään siis oli ruuaksi lohta kun eilen ostetusta kalasta oli puolet vielä jäljellä. Lohi on aika tylsää syötävää pelkiltään joten lisukkeeksi tehtiin bataattia. Näin selvisi yhdellä uunin lämmityksellä ja paistoaikakin oli kutakuinkin sama. Lisäksi oli vielä 7 euron dippi ja marinoituja herkkusieniä.

Lohi
500 g lohifilettä
1-2 tl wasabi & sesame maustetta. Löytyy santa marialta.
½ sitruunan mehu

Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi (tai tietysti useammaksi jos syöjiä on enemmän) ja laita ne uunivuualle. Purista sitruunan mehu palojen päälle ja lisää reilusti wasabi & sesame maustetta. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa ja paista uunissa 2o min 180 asteessa.

Bataatit
2 bataattia
marinadi:
½ dl oliivioljyä
pippuria
suolaa
1 rkl ruohosipulia pilkottuna
1 rkl sweet pineapple glaze kastiketta, santa maria
1 tl salsa de chile chipotle kastiketta
1 kpl valkosipulin kynttä puristettuna

Sekoita marinadi kulhossa ja anna maustua tunti. Kuori bataatit ja leikkaa niistä pituussuunnassa n. ½ cm paksuja viipaleita. Voitele bataatin viipaleet marinadilla. Anna maustua 15 min ja laita uuniin 20 minuutiksi 180 asteeseen.

-Pauli-

Ei kommentteja: